donderdag 24 november 2011

kerst creatie nummer 29

En hieronder mijn andere kerstsnoepje-zakje;)

Ik ga het recept ook nu gelijk geven;)
wie weet krijgen jullie de smaak ook te pakken;)

                           Luxe boterkoekjes

Deze eenvoudige, klassieke koekjes kun je het hele jaar door eten. Voor een feestelijke tint met kerst, gebruik je koekstekers met kerst vormpjes en garneer je het met een glazuurlaag.

Ingrediënten

Porties48
  • 250g zachte boter
  • 100g suiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 300 gr witte bloem
  • Bereidingswijze

    Voorbereiding: 30 minutenBereiding: 8 minuten
    1.
    Mix de boter tot het lichtgekleurd is. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot een licht en luchtig geheel. Klop het ei en het amandel extract erdoor.
    2.
    Meng geleidelijk de bloem erdoor. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
    3.
    De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    4.
    Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een plak van 0,25 cm. Snij in de gewenste vormpjes met gebruik van licht met bloem bestoven stekers. Leg de koekjes op niet ingevette bakplaten.
    5.
    Bak 8 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudkleurig zijn. Leg op roosters om af te koelen. Decoreer zoals gewenst.
    Recept van: Heidi



Groetjes Adriana

1 opmerking:

  1. Wat weer een prachtig mooie creatie ADRIANA.
    Echt super lief.
    Heb een heel fijn weekend.


    Gr Leny Hempen

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi,wat leuk dat je langs komt op mijn blog en ik vind het altijd leuk als je een berichtje achterlaat.
Vind je mijn kaarten mooi, dan nodig ik je uit om mij te gaan volgen.
groetjes Adriana